Nacizam i rat

Tales of Ocucupied Town (52 min. Ref. 3205)

Kako je izgledao svakodnevni život običnih Francuza za vreme Visijevske vlasti tokom 2. svetskog rata? Na koje su se sve načine dovijali kako bi preživeli? Priče o herojima Pokreta otpora isprepletane sa borbom za preživljavanje tmurne svakodnevice.

Eternal Beauty (2x45 min. Ref. 3368)

Ni jedan totalitarni režim nije počivao na umetnosti koliko nacistička Nemačka. Umetnost je oblikovala ideale nacističke ideologije, stvarali su svet iluzija koji su pokušavali da pretvore u stvarnost, svet večne lepote.

2 or 3 Things I Know About Him (2x45 min. Ref. 3023)

Bio je beba kada mu je otac pogubljen zbog zločina koje je počinio kao nacista. Pokušavajući da ga zaštiti od tog nasledja, porodica je pričala promenjenu priču o njegovom ocu. 60 godina kasnije, mora da se suoči sa onim što je pravo nasledje njegovog oca.

The legacy of Jedwabne (54 min. Ref. 2801)

U Julu 1941., svi jevreji malog poljskog grada Dzedvabne su ubijeni u jednom danu. Do skoro su za taj zločin bili okrivljavani Nacisti, sve dok još surovija istina nije izbila na površinu - bili su ubijeni od strane svojih komšija, Poljaka.

A Journey back to Youth (52 min. Ref. 2586)

Februara 1945. Čerčil, Staljin i Ruzvelt su sklopili dogovor koji ce da uništi živote hiljada Nemaca u delu koji su okupirali Rusi. Proterani u gulage oni su postali žrtve rata koje niko nikada nije priznao.

The Emperor’s Tram Girls (35 mins, Ref 2662)

1954. Hirošima je deo zahuktale japanske ratne masinerije. hiljade vojnika, tone ratnog materijala i oružja se prevoze tramvajima kojima upravljaju mlade devojke. Pune entuzijazma i vere u bolju budućnost. Sve to biva preknuto u jednom trenutku kada na Hirosimu pada bomba.