O nama

Kompanija "YU-BI-KA" osnovana je krajem 1989. godine. Od samog osnivanja kao posebnom delatnošcu bavimo se video i televizijskom produkcijom i distribucijom televizijskih programa. Bavimo se i konsaltingom pri osnivanju novih televizijskih stanica i uspostavljanja programsko-produkcionih televizijskih sistema. "YU-BI-KA" Ltd. je prva i najstarija kompanija u ovoj oblasti konsaltinga.

Na samom početku radili smo na uspostavljanju i puštanju u rad kompletnog televizijskog sistema (produkcija, postprodukcija, programi i tehnička realizacija) "Trećeg kanala" Televizije Beograd. Godine 1989. to je bio prvi i jedini alternativni televizijski program državnoj televiziji, sa komercijalnim karakterom.

Godine 1990. radili smo konsalting na produkciono-programskom segmentu Televizije "Politika" čiji je osnivač najveća i najstarija novinska kuća na Balkanu. Iste godine u koprodukciji sa Jugoslovenskim Ratnim Vazduhoplovstvom snimili smo veoma složen produkciono-programski projekat pod nazivom "LETEĆE ZVEZDE" sa vazduhoplovnom akrobatskom grupom na lovačkim avionima Super Galeb G-4. (Program je visoko ocenjen na sajmu vazduhoplovstva u Famborou u Engleskoj sledeće godine) i marketinški pokazao velike rezultate.

Iste godine u maju izdali smo VHS kasetu sa 129 minuta video programa "PLAVI,PLAVI", o nastupima fudbalske reprezentacije Jugoslavije od Montevidea do Italije na svetskim prvenstvima u fudbalu. U program su ugraženi svi golovi reprezentacije komentari reprezentativaca. Program je prodat u to vreme u tirazu od 19.000 VHS kaseta, na teritoriji cele Jugoslavije.

U tom periodu radili smo na uspostavljanju više manjih lokalnih televizijskih stanica na teritoriji Srbije.

Godine 1992. od većih poslovnih projekata beležimo produkciju (i rekordno uspešan plasman) video kasete sa plasmanom fudbalskog kluba "Crvena Zvezda" u Evropskom kupu (pobednik Evropskog i Svetskog kupa) u koprodukciji sa televizijom Beograd i sportskim drustvom "Crvena Zvezda".

U vreme raspada Jugoslavije radili smo na distribuciji stranog televizijskog programa TV stanicama na teritoriji Srbije i Crne Gore.

Godine 1994. pozvani smo od najveće privatne korporacije u Jugoslaviji, kompanije "Braća Karić", da uspostavimo prvu veliku sto posto privatnu televiziju. U dve godine priprema i realizacije sa više od dve stotine naših saradnika realizovali smo projekat programski, produkciono i tehnološki. Sve vreme održavali smo kontakte sa oko sedamdeset manjih lokalnih televizija.

Od 2000.godine koncentrisali smo se na distribuciju domaćeg programa lokalnim tv stanicama u Srbiji, kao i na sopstvenu produkciju programa. Proizveli smo 155 epizoda serije LEK IZ PRIRODE - o lekovitom bilju i alternativnoj medicini, seriju od 100 epizoda interaktivnog tv kviza VEČITI RIVALI, seriju od 30 epizoda interaktivnog tv kviza FILMOFIL, seriju NEGATIV - serija za mlade, seriju GDE NA ODMOR - turistički magazin, serijal Bez recepta koji govori o tome kako da očuvamo zdravlje. Krenuli smo da proizvodimo dva nova serijala, "Kuvamo za vas u rezidenciji", - o internacionalnoj kuhinji i "Sigurno u život" - koji govori o osiguravajucim društvima i privatnim penzijskim fondovima.

Distribuiramo više od 4 godine serije FARMA i MADE IN (poljoprivredna emisija i mala privreda) istovremeno distribuiramo i više uvoznih serija. Uglavnom sarađujemo sa velikim brojem lokalnih tv stanica u Srbiji i sa televizijama POLITIKA, ART TV, KOŠAVA, STUDIO B, TV AVALA, STANKOM TV, KANAL ZDRAVLJA u Beogradu i TV Novi SAD. Takođe sarađujemo sa lokalnim televizijama u Republici Srpskoj i Crnoj Gori.