Špijunske operacije

Nerazjašnjena ubistva, iznenadni držvani udari, talasi emigranata, monetarni udari, sve su to oružija kojima velike slie ostvaruju svoje ciljeve. Specijalizovane agencije i posebno obučavani ljudi sprovode ih u delo. Povremeno, do javnosti dopru pojedinačni slučajevi, slučajevi koji nas ostave u šoku i neverici...

4 neverovatne epizode koje nam otkrivaju po nešto od načina na koje se ostvaruje svetski poredak.

„ZLOTVOR”, Prime evil (48 min.)

Priča o najozloglašenijem ubici režima aparthejda u Južnoj Africi. Obučen od strane južnoafričke vlade, postao je onaj koji odlučuje da li će neko da živi ili da umre.

„KOLUMBIJA”, Killing Pablo (43 min.)

Glava kolumbijskog Medelin narko-kartela postao je jedan od najmoćnijih kriminalaca na svetu. Opasnost ne samo za Kolumbiju, nego za čitav svet. Ovo je priča o jednom od najvećih CIA-inih akcija lova na ljude ispričana iz same CIA

„VENECUELA - anatomija državnog udara”, Anatomy of Coup (50 min.)

Zapanjujuća priča o državnom udaru sponzorisanom od strane Amerike, koji je umalo doveo do kraha demokratije u Venezueli. Ekskluzivni materijali Čaveza u zatvoru koji se raspravlja sa svojim tamničarima.

„DNEVNIK IZ PAKLA”, Journey Through Hell (43 min)

Svake godine, hiljade Afrikanaca pokušava da se prebaci u Evropu iz Afrike brodovima. Ovo je priča sa jednog od tih brodova. Zgužvani na malom prostoru, bez hrane i vode bivaju izbačeni u more kada se primaknu obali. Većina ne ume da pliva.